Tell your story: Verhalen vanuit Zaanse bajes-boten

Drie telefoongesprekken vanuit de bajes-boten in Zaandam. De gesprekken zijn opgenomen tijdens de solidariteits-tour afgelopen afgelopen zondag 6 mei. Zie voor een verslag van soli-tour hier

Tijdens de soli-tour afgelopen zondag werd er een spandoek meegedragen met de tekst ‘tell your story’ met daarnaast een groot telefoonnummer. Mensen in vreemdelingendetentie konden hiernaar bellen en hun verhaal vertellen, zodat wij deze weer kunnen publiceren en zo een breder publiek kunnen laten horen wat de verhalen zijn achter de mensen die onschuldig gevangen zitten. Begin deze week is het eerste gesprek uit Kamp Zeist gepubliceerd, zie hiervoor onze website. Het spandoek en het telefoonnummer zullen vaker bij lawaai-demonstraties gebruikt worden om zo nog meer verhalen naar buiten te brengen. Houdt de website in de gaten, er zullen komende tijd nog meer verhalen worden gepubliceerd.

06-05-2012: Een man belt tijdens de solidariteits-tour van uit de Zaanse bajes-boten. Hij vertelt oa. dat ze tijdens de het lawaaiprotest niet mogen reageren van de bewakers en geen herrie mogen maken.

06-05-2012: Man uit Nigeria belt vanaf de Zaanse bajes boten tijdens de solidariteits-tour langs drie detentiecentra in Nederland.

06-05-2012: Man belt vanaf de Zaanse bajes-boten tijdens de solidariteits-tour op 6 mei 2012.

Help mee de verhalen te verspreiden.
Je kan dit doen door te linken naar onze website of de soundcloud pagina waar de gesprekken worden verzameld. Zo kunnen nog meer mensen de verhalen horen over hoe de situatie is in Nederlandse detentiecentra en krijgen steeds meer geillegaliseerden een gezicht.

Http://solitours.wordpress.com
http://soundcloud.com/solitours

Plaats een reactie